Eğitim, Otomasyon

Fatek Kablosuz (Zigbee) haberleşme

Günümüzde teknoloji büyük bir şekilde ivmelenerek günlük yaşamımızın olmazsa olmazı olmuştur. İnsanoğlu çoğu işlemini artık teknoloji yardımıyla hallederken Teknoloji üreticileri kullanılan teknolojinin enerji ve batarya talebini karşılama noktasında probleme düşmektedirler. Dolayısıyla artık üretilen her teknoloji için aranılan şartlardan biri düşük güç tüketimi olmaktadır. Bunu ön gören Fatek mühendisleri Zigbee Kablosuz Haberleşme Modülünü geliştirmişlerdir. Düşük hızlı kablosuz kişisel ağ haberleşme teknolojisi (LR-WPAN, Low-Rate Wireless Personal Area Network) olarak bilinen Zigbee teknolojisi, küçük boyutta veri alışverişi ile gerçekleştirilmesi mümkün uygulamalarda düşük maliyetli olması, minimum güç tüketme prensibine dayanması, kurulumunun kolay ve esnek yapıda olması açısından büyük oranda tercih edilmektedir. Bu teknoloji sayesinde karmaşık ağ yapıları kurmak, bunları genişletmek ve bu yapıların diğer teknolojilerle haberleşmesini sağlamak mümkün olmaktadır.

Tüm endüstriyel ve bina otomasyonu, enerji yönetimi ve verimlilik sektörüne çözüm sunabilen Fatek Zigbee modülleri, Modbus rs485 altyapısını, radyo frekansı olarak kullanan sistemi ile haberleşme ağınızı genişletir, hızlı ve birden fazla noktayı kontrol etmenede olanak sağlar. Aynı zamanda Fatek Zigbee modülleri, sizleri kablo karmaşının dışına çıkararak pano maliyetlerinden de kurtarmış olacak. Kontrol etmek veya izlemek istediğiniz sistemi Zigbee modülü ile entegre etmeniz yeterli.

Biliyorsunuz ki dünyada insanlar olarak tek canlılar değiliz. Bizler gibi yaşamaya hakkı olan bir çok canlı ve hayvan türleri ile birlikteyiz. Özellikle fabrika gibi ortamlar bir çok canlıya yeri geliyor yuva olmak durumunda kalıyor. Peki durum böyleyken hem onlara, hemde sistemlerimize zarar gelmesini istemeyiz değil mi? Kurulacak olan haberleşme ağı kabloları bir çok kemirgen tarafından ne yazık ki zarar görebiliyor. Buda haberleşme sorunları ile bizi karşı karşıya bırakıyor. Fatek Zigbee modülleri ile hem bu durumun önüne geçebiliyoruz, hemde diğer canlı dostlarımızın zarar görmesine engel oluyoruz. Ayrıca etrafa yayılan radyo frekanslarının da kesinlikle canlı sağlığına zarar vermediğini de belirtmek isteriz…

Fatek Zigbee Modülünün Önemli Özellikleri 

  • Fazla sayıda düğüm desteği
  • Hızlı ve kolay kurulum
  • Uzun pil ömrü
  • Güvenlik
  • Düşük maliyet
  • Üretici/sağlayıcı bağımsızlığı

Kaynak: Fonksiyonel A.Ş. (www.fonksiyonelas.com.tr)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir